Pasaulis pilnas netikėtumų, kurie dažnai priverčia išsižioti iš nuostabos. Kai kurie faktai yra tokie neįtikėtini, kad sunku patikėti, jog jie tikri. Nuo gamtos stebuklų iki žmogaus kūrybiškumo. Čia rasite netikėtus faktus ir kitas įvairias įdomybes.
Sakoma, kad akmens amžiaus žmogus didžiąją dalį laiko skirdavo maisto paieškai. Atsiradus namams, švaros palaikymas buvo viena iš veiklų, kuriai gyventojai turėdavo dėti ne ką mažiau pastangų. Susiformavo net atskira – kambarinių – profesija. Viskas pasikeitė, kuomet atsirado dulkių siurblys. „Teigiama, kad spausdinimo mašinėlė prisidėjo prie moterų emancipacijos, nes reikėjo išsilavinusių, rašyti mokančių darbuotojų. Tą patį galima pasakyti apie dulkių siurblį – jis išlaisvino žmones iš rutininių tvarkymo darbų ir suteikė jiems laiko užsiimti kitais dalykais”, – sako „Electrolux“…
Ispanija daugeliui asocijuojasi su šiltu oru, gardžia Viduržemio jūros virtuve, savo temperamentu išsiskiriančia atmosfera. Vis dėlto šioje šalyje gausu įdomių savitos kultūros faktų, kurie nustebins kone kiekvieną. „Lietuviai jau pamėgo gerai žinomus Ispanijos kurortus – Barseloną, Malagą, taip pat ir jos salas – Maljorką, Tenerifę. Poilsiautojus ši šalis vilioja šiltais ir saulėtais orais, paplūdimiais, kulinarine virtuve, istorinėmis vietomis. Vis tik taip gerai pažįstami Ispanijos kurortai slepia ir dažnam nežinomus faktus“, – sako Sigita Vaitelė, „Tez…
Nors žiema jau įpusėjo, šiam sezonui šaldytos daržo, sodo ar miško gėrybės vis dar užsilikusios daugelio šaldikliuose. Tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos žinovai sako – tokius produktus reikėtų suvartoti laiku, kadangi pastarieji taip pat turi savo galiojimo terminą. Koks jis, kaip šaldytas vasaros ar rudens gėrybes geriausia atšildyti ir kodėl šaldiklį verta pasitelkti kovai su maisto švaistymu visus metus, o ne tik šaldant šviežią derlių? Apie visa tai ir pasakoja „Maximos“ kulinarijos ekspertai. Produktų…
Vykstant 5G tinklo plėtrai, daliai visuomenės vis dar kyla klausimų dėl šio ryšio saugumo. Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ekspertai primena – 5G yra visų plačiai naudojamo 3G ir 4G ryšio tąsa. Kitaip tariant, ryšys yra pagrįstas tais pačiais radijo bangų sklidimo principais. Taigi, nėra jokių skirtumų tarp 3G, 4G ir 5G technologijų elektromagnetinio lauko poveikio. Be to, kaip pastebi RRT Elektroninių ryšių išteklių valdymo grupės vadovė Jorūnė Mikulėnaitė-Baušienė, mobiliųjų įrenginių skleidžiamos radijo bangos yra tam…
Vasara džiugina įvairiausių vaisių, daržovių ir uogų įvairove, kuri įneša tikrą spalvų gūsį į mūsų lėkštes. Nors akis džiugina skaičiai raudoni pomidorai ir gaiviai žali agurkai, vertėtų nepamiršti ir kitų gražuolių daržovių, pavyzdžiui, violetinių baklažanų. Ši universali daržovė pasižymi ne tik puikiomis skoninėmis savybėmis ir vitaminų gausa, bet ir įvairiu pritaikymu virtuvėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pastaruoju metu pirkėjai renkasi ne tik tradicines, bet ir įdomesnes daržoves, o jų krepšeliuose…
Ar pastebėjote, kad šaldyto maisto vitrinos parduotuvėse, kuriose lankotės, ilgėja? Tam yra svarbi priežastis. Anksčiau buvome pratę patys gaminti produktą nuo tešlos minkymo iki dekoravimo arba pirkti jau pagamintą. Šiandien norime ir lengvai galime čia ir dabar gauti lyg ką tik restorane paruoštą gaminį, nesugaišę daug laiko ir neišėję iš namų. Šaldyti ruošiniai turi tikrai ne vieną privalumą. Tokius maisto produktus vis dar vertinantiems skeptiškai, „Mantinga“ šaldytų gaminių technologė Ramunė Puzinienė atskleidžia penkis įdomius faktus,…
Kauno „Žalgiris“ žinomas ne tik kaip pirmas krepšinio klubas Lietuvoje, bet ir tas, kuriam per daugiau nei septynis dešimtmečius pavyko iškovoti daugiausia medalių ir tapti geriausiu krepšinio klubu šalyje. Ilgą „Žalgirio“ gyvavimo laikotarpį žymi ne tik laimėti titulai, bet ir kiti įdomūs nutikimai, apie kuriuos yra girdėję ne visi krepšinio aistruoliai. Patys didžiausi „Žalgirio“ fanai gali lengvai išvardinti visą klubo istoriją, paminėti garsiausius krepšininkus ar suskaičiuoti, kiek kiekvienos spalvos medalių yra iškovojusi komanda. Tačiau 1944…
Nealkoholinis alus išgyvena atgimimą – aludarių teigimu, Lietuvoje jo paklausa per pastaruosius keletą metų išaugo dvigubai. Manoma, kad pandemijos suformuoti gyvenimo būdo įpročiai ir padidėjęs susirūpinimas sveikata šio gėrimo populiarumą turėtų tik auginti. „Švyturio“ alaus someljė Jonas Lingys tikina, kad šią tendenciją augina ir skonių įvairovė – šiandien nealkoholinio alaus pasirinkimas stebina net išrankiausius. Tad ką reikėtų žinoti apie šį gėrimą ir kaip parduotuvių lentynose išsirinkti geriausią? „Anksčiau nealkoholinis alus buvo labiau pasirinkimas „iš reikalo“. Šiandien situacija kardinaliai pasikeitė –…
Prancūzijoje per metus vienam gyventojui tenka beveik 26 kilogramai sūrio. Turbūt nesuklysime pasakę, kad Prancūzija yra tikra sūrių šalis – čia pagaminama daugiau nei 300 jo rūšių, o kartais sūrį su įvairiausiais saldžiais priedais: uogienėmis ar džemais, prancūzai valgo ir vietoje deserto. Lietuvoje sūris taip pat yra mėgstamas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai yra pakankamai dideli sūrių mėgėjai – tai rodo ir reguliarus šios kategorijos pardavimų augimas. „Lietuviai sūrius perka…
Patogus užkandis, greita pagalba nuo alkio, įvairių desertų ar kepinių ingredientas – bananai, be kurių daugelis neįsivaizduoja savo pirkinių krepšelio. Mėgstami dėl skonio ir naudingų savybių, bananai seniai tapę neatsiejama raciono dalimi – ir visgi apie bananus dar yra ką atrasti. Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ pateikia 5 įdomius faktus apie bananus, kurių galbūt nežinojote, ir siūlo išbandyti receptą. Bananai – ne vaisiai, o uogos Nė nesusimąstydami priskiriame bananus vaisiams. Tačiau pasirodo, kad…