Japonija garsėja savo išradingumu – tai šalis, kurioje galima rasti ne tik robotų aptarnaujamų kavinių, bet ir visiškai neįtikėtinų maisto skonių. Ledai čia – ne išimtis! Jei galvojate, kad ledai būna tik vaniliniai, šokoladiniai ar braškiniai, pasiruoškite nustebti. Japonai mėgsta eksperimentuoti ir sukuria tokius skonius, kurie gali sukelti tiek susižavėjimą, tiek šoką. Štai keisčiausi japoniški ledų skoniai, kuriuos galite rasti šioje unikalioje šalyje.
Aštuonkojo ledai (Tako Aisu)

Jei manote, kad jūros gėrybės ir ledai – nesuderinamas derinys, Japonija gali pakeisti jūsų nuomonę. Aštuonkojo skonio ledai gaminami su tikrais aštuonkojo gabalėliais ir šiek tiek sojų padažo. Skonis? Druskingas, šiek tiek kramtomas ir tikrai ne visiems priimtinas!
Žaliasis wasabi
Wasabi dažniausiai siejamas su suši, tačiau Japonijoje jis naudojamas ir ledams. Šie ledai pasižymi gaiviu, aštriu skoniu, kuris vos tik paragavus atrodo švelnus, tačiau po kelių sekundžių nosyje jaučiamas tas pats aštrumas kaip valgant tikrą wasabi!
Jaučio liežuvio ledai (Gyutan Aisu)

Tai turbūt vienas ekstremaliausių skonių. Šie ledai gaminami su jaučio liežuvio gabalėliais, kurie suteikia neįprastą, lengvai mėsinį poskonį. Šis skonis labiau patiks tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti su naujais potyriais.
Anglies ledai (Sumibi Aisu)
Juodi kaip naktis, šie ledai gaminami su aktyvinta anglimi, kuri Japonijoje populiari dėl detoksikuojančių savybių. Skonis gana neutralus, tačiau tekstūra ir spalva suteikia neįprastą valgymo patirtį.
Alaus ledai

Japonai mėgsta ledus su alkoholio poskoniu, o alaus skonio ledai – vienas populiariausių pasirinkimų. Jie išlaiko alaus kartumą, tačiau turi ir saldumo, todėl gali patikti net tiems, kurie nėra dideli alaus mėgėjai.
Žuvies ledai (Sanma Aisu)
Kai kuriuose Japonijos regionuose galite rasti žuvies skonio ledus, kurie gaminami su tikra žuvimi! Dažniausiai naudojama Sanma (japoninė skumbrė), o skonis – lengvai rūkytas ir sūrus.
Miso sriubos ledai
Miso sriuba – vienas populiariausių patiekalų Japonijoje, tačiau ar įsivaizduojate jos skonį ledų pavidalu? Šie ledai turi lengvą sūrumą ir umami skonį, kuris gali būti netikėtai skanus.
Kaktuso ledai

Japoniškuose turguose galima rasti kaktuso skonio ledų, kurie pasižymi gaiviu, šiek tiek rūgščiu skoniu. Jie ne tik atrodo įspūdingai dėl ryškiai žalios spalvos, bet ir turi daug vitaminų!
Perlinių ryžių ledai (Mochi Aisu)
Tai galbūt ne pats keisčiausias, bet tikrai įdomus skonis! Ledai su minkštais, kramtomais mochi ryžiais suteikia neįprastą tekstūrą – valgant gali atrodyti, kad kramtote guminukus.
Kalmarų rašalo ledai
Juodos spalvos, su lengvu jūros gėrybių poskoniu – šie ledai tikrai nėra skirti silpnų nervų smaližiams. Kalmarų rašalas suteikia jiems savitą, šiek tiek sūrų skonį, o tekstūra lieka švelni kaip įprastų ledų.
Ar išdrįstumėte paragauti?

Japonijoje ledai nėra tik desertas – tai tikras eksperimentų laukas. Kol mes renkamės klasikinius šokoladinius ar vanilinius skonius, japonai ragauja jaučio liežuvio ar aštuonkojo skonio ledus. Tai tik įrodo, kad šalis nenustoja stebinti ir nuolat ieško naujų skonių pojūčių.
„Japonai mėgsta derinti netikėtus skonius, todėl jų ledų rinka pilna staigmenų. Kai kuriuos skonius galima vadinti keistais, bet juos reikia išbandyti, kad suprastum tikrąjį jų žavesį“, – sako Japonijoje gyvenantis maisto tinklaraštininkas.
Jei kada nors lankysitės Japonijoje, būtinai išbandykite bent vieną iš šių keistų skonių! Kurį paragautumėte pirmiausia?